Dit zijn de beste epilators voor een langdurig zijdezachte huid. (2024)

Dit zijn de beste epilators voor een langdurig zijdezachte huid. (1)

Wellicht kun je niet wachten om met blote benen de deur uit te gaan – maar dan wel zonder een wintervacht. Wil je zo lang mogelijk genieten van een gladde huid? Dan kan je kiezen voor waxen of harsen, maar een epilator is nog beter. Elektrisch epileren is een veelzijdige ontharingsmethode; je kan je benen epileren, je oksels epileren en zelfs je bikinilijn en gezicht epileren. Omdat een epilator zelfs haartjes verwijdert die zo klein zijn als een zandkorrel is epileren zeer efficiënt. Daarnaast blijven haartjes langer weg en groeien zachter terug omdat ze met het haarzakje verwijderd worden. JAN tipt het beste epileerapparaat voor ieder budget, en geeft tips om veilig te epileren.

Zoektocht naar de beste epilator

In principe kan je op verschillende manieren epileren. Bijvoorbeeld met een pincet, draad of epilator. Een goede epilator heeft allemaal kleine pincetten die meerdere haartjes in een mum van tijd weghalen. Ideaal om een groot huidoppervlak weer mooi en glad te krijgen. Benen epileren, bikinilijn epileren en de oksels epileren is daarom aan te raden met een epilator. Wil jij ongewenste haartjes op je gezicht epileren? Dat kan ook; er zijn namelijk speciale epilators voor je gezicht.

Wil jij liever een andere ontharingsmethode? In dit artikel tippen wij de beste ontharingscrèmes van dit moment.

Oksels en bikinilijn epileren

Het is belangrijk dat je tijdens je bikinilijn epileren de tijd neemt en af en toe pauzeert. Bovendien helpt het ook als je een epilator gebruikt met een speciaal opzetstuk voor de bikinilijn. Ook voor het gezicht zijn er speciale, kleinere opzetstukken, waarmee je ongewenste haartjes makkelijk verwijdert. Vind je het in het begin nog pijnlijk? Zorg ervoor dat je je huid strak houdt, en verkoel je geëpileerde zone naderhand met een icepack.

Epilators komen in alle soorten en maten. Zo heb je een epilator laser die de haarzakjes verhit of een speciale epilator voor het gezicht die secuur kleine haartje eruit trekt. Op zoek naar een beste epilator voor je bikinilijn, een epilator voor je benen of gezicht? JAN heeft alles een voor selectie voor je gemaakt.

7x de beste epilators van dit moment:

1

Philips - Satinelle Essential Epilator

Dit zijn de beste epilators voor een langdurig zijdezachte huid. (2)

Budgetvriendelijk en compact: geniet weken van gladde benen met behulp van deze Philips Satinelle Essential Epilator. Hij verwijdert moeiteloos alle haren vanaf de wortel. Het compacte model maakt het gebruik van de epilator nog eenvoudiger. Bovendien bevat een extra opzetstukje om ook gevoelige gebieden onder handen te kunnen nemen.

€31,89

SHOP NU

2

Remington - Epilator Gezicht

Dit zijn de beste epilators voor een langdurig zijdezachte huid. (3)

Ben je alleen op zoek naar een epilator voor je gezicht? Dan raden we je deze elektrische epilator aan van Remington die kortere haren in een mum van tijd verwijdert. Als we dan toch bezig zijn kunnen ons gezicht het ook gelijk reinigen en masseren met de bijpassende kopstukken. Een handige alles-in-één apparaat om in je toilettas te hebben.

€65,99

€51,95

SHOP NU

3

Braun - Silk Epil 5 SensoSmart Epilator

Dit zijn de beste epilators voor een langdurig zijdezachte huid. (4)

Voor een optimaal resultaat is de Braun Silk Epil 5 je redder in nood. Deze epilator van Braun bevat een sensor die ervoor zorgt dat je de juiste drukhoeveelheid toepast. Verder biedt 'ie hogere trillingen om het pijngevoel tijdens het epileren te helpen verminderen. Ideaal voor beginners. Naar onze mening de beste silk epil.

€59,95

SHOP NU

Advertentie - Lees hieronder verder

4

Philips - Satinelle Prestige BRP545

Dit zijn de beste epilators voor een langdurig zijdezachte huid. (5)

Deze elektrische epilator van Philips is geschikt voor de benen, het gezicht, de oksels en het intieme gebied. Het epileeropzetstuk pakt zelfs de fijnste haartjes en verwijdert ze op een snelle manier. Bonuspunt: deze Philips epilator bevat een klein lampje dat lastige haartjes weet te vinden. Misschien wel het beste epileerapparaat.

€69

SHOP NU

Zelf ontharen? Dit is alles wat je wilt weten.

5

Braun - Silk Epil 9 SkinSpa 9-969

Dit zijn de beste epilators voor een langdurig zijdezachte huid. (6)

Als je dan toch bezig ben, dan kan je er net zo goed vol voor gaan. Met deze elektrische epliator epileer je niet alleen je huid, maar verzorg je het ook. De Braun Silk Epil 9 is namelijk een set die bestaat uit meerdere opzetstukken, waaronder gezichtsborstels.

€120,87

SHOP NU

6

Philips - Series 8000 Epilator

Dit zijn de beste epilators voor een langdurig zijdezachte huid. (7)

Je benen epileren? binnen slechts 10 minuten zijn je onderbenen zijdezacht met deze elektrische epilator van Philips. Door de verbeterde pincetten en 70.000 haargrijpacties per minuut, kun je een groter huidoppervlak behandelen. Bovendien bevat het ook een anti-sliphandvat en kun je 'm gebruiken onder de douche. Dit maakt deze Philips epilator nog fijner om te gebruiken. Wat ons betreft de beste epilady.

€62,99

SHOP NU

Advertentie - Lees hieronder verder

7

Braun - Silk Epil 9 Flex 9-002

Dit zijn de beste epilators voor een langdurig zijdezachte huid. (8)

Deze elektrische epilator Braun is één van de beste epilators en maakt het elektrisch epileren van de bikinilijn mogelijjk. Het apparaat is één van de eerste epilators die beschikt over een flexibele kopstuk. Dit maakt de moeilijk te bereiken plekken makkelijker te epileren. Bovendien kan je deze epilator ook gebruiken onder de douche.

€229

€146,85

SHOP NU

Dit zijn de beste epilators voor een langdurig zijdezachte huid. (2024)

FAQs

Dit zijn de beste epilators voor een langdurig zijdezachte huid.? ›

Ervaar wekenlang een zijdezachte huid met onze Satinelle epilator. Ons snelste epileerapparaat ooit, zelfs op de fijnste haren. Onze Satinelle epilator maakt meer dan 1300 epileerbewegingen per seconden en geeft binnen enkele minuten een langdurig en superglad resultaat.

Hoe lang blijven haren weg met Epilady? ›

Bij epilatie kun je tot wel 4 weken van een gladde huid genieten. Want wanneer je haartjes bij de wortel verwijdert, duurt het veel langer voordat ze weer teruggroeien dan wanneer je een zogenaamde oppervlaktemethode gebruikt, zoals scheren en ontharingscrèmes.

Welke epilator voor bikinilijn? ›

Wil je het haar op je oksels, bikinilijn of je gezichtshaar verwijderen, dan kies je voor een epilator met een opzetstuk voor deze gevoelige gebieden. Deze opzetstukken verkleinen de kop van de epilady, zodat je gericht een kleine oppervlakte onthaart.

Welke epilator is het minst pijnlijk? ›

De Silk-épil 9 heeft een massageopzetstuk om het gevoel van pijn te verminderen, zodat je een extra zachte epilatie kunt ervaren. 100% waterbestendig, zo kan je je in het bad of onder de douche epileren. Als je regelmatig in water epileert, wordt het vrijwel pijnloos.

Welke epilator is beter Braun of Philips? ›

Twijfel je tussen een Philips of Braun epilator dan is ons advies te kiezen voor de Braun Silk-épil 9. Philips epilator is van prima kwaliteit, alleen de ronding en snelheid maakt dat het pijnlijker is in gebruik en niet optimaal epileert.

Wat is er speciaal aan de Silk Epil 9 epilator? ›

De Silk-épil 9 heeft een massageopzetstuk om het gevoel van pijn te verminderen, zodat je een extra zachte epilatie kunt ervaren. 100% waterbestendig, zo kan je je in het bad of onder de douche epileren. Als je regelmatig in water epileert, wordt het vrijwel pijnloos.

Kun je stoppels epileren? ›

De enige manier om stoppels te verwijderen is de gehele haar te verwijderen door bijvoorbeeld epileren of waxen. Als je de hele haar verwijdert, groeit de haar na verloop van tijd weer terug met een punt en niet met een stoppel. Die ontstaan vervolgens wel weer als je gaat scheren.

Hoe vaak mag je epileren? ›

Als je een beginner bent, epileer dan één keer per week. Het zal steeds minder ongemakkelijk aanvoelen, waardoor je steeds tevredener zult zijn. Als je een pro bent, doe dan een stapje terug en epileer eens in de drie weken.

Hoe schaamstreek epileren? ›

Gebruik je een pincet, neem dan een haartje vast met je pincet en trek het er met een snelle en krachtige ruk met de haargroeirichting mee uit. Met een epileerapparaat beweeg je best in een opwaartse beweging, tegen de haargroei in.

Kan je schaamlippen epileren? ›

Het epileren van schaamlippen wordt afgeraden, maar je bikinilijn epileren met een epilator is een effectieve aanpak. Epileren werkt op alle soorten haar - kort, grof, licht of donker. Het is snel, efficiënt en geeft tot 4 weken lang een gladde huid.

Hoe schaamlippen ontharen? ›

Je kunt het beste met de haargroei mee scheren. Dit voorkomt ingegroeide haartjes, snijwondjes of ontsteking van de haarzakjes. Neem de tijd en gebruik je andere hand om de huid van je vulva strak te trekken.

Wat is de beste Silk Epil? ›

De Braun Silk-épil 9 Flex is door velen geprezen als het beste epilator van Braun, dankzij de volledig flexibele kop en de SensoSmart™-technologie die zorgt voor een comfortabelere ervaring. Kenmerken: Het beste resultaat in zachtheid. Volledig flexibele kop.

Kun je je bikinilijn epileren? ›

Er zijn verschillende methoden om je bikinilijn te ontharen, zoals scheren, waxen, epileren of gebruik maken van ontharingscrèmes. Je kunt experimenteren met verschillende methoden om te bepalen welke het beste werkt voor jouw huidtype en gevoeligheid.

Hoe lang gaat een Silk Epil mee? ›

De norm in epilatie zodat je tot 4 weken lang van een gladde huid kunt genieten. Verwijdert 3x kortere haartjes dan wax. (0,5 mm, om precies te zijn.) Met de Braun Silk-épil 9 MicroGrip-pincettechnologie epileer je met ongekende precisie.

Wat is beter epileren of harsen? ›

Epilatie is een haarverwijderingsmethode vanaf de wortel. Net als waxen levert het lang aanhoudende resultaten op. Beide methodes houden 4 weken aan, maar epilatie kan gemakkelijker zijn, omdat je niet hoeft te wachten voordat het haar weer is aangegroeid.

Is epileren goed voor je? ›

De voordelen van epileren

De haarwortels van de haartjes worden mee verwijderd. Dit zorgt ervoor dat de haartjes minder snel terug groeien. Daarnaast komen de haartjes fijner en in steeds mindere mate terug. De haartjes vallen hierdoor minder op en voelen ook minder stug aan.

Is epileren gezond? ›

Epileren houdt in dat je de huid als het ware 'traumatiseert', enige irritatie, roodheid en zwelling zijn dus te verwachten. Af en toe kan dat echter ook leiden tot ingegroeide haren en infecties. Om dat te voorkomen steriliseer je best je pincet door ze met warm water en zeep te wassen.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Catherine Tremblay

Last Updated:

Views: 5973

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Catherine Tremblay

Birthday: 1999-09-23

Address: Suite 461 73643 Sherril Loaf, Dickinsonland, AZ 47941-2379

Phone: +2678139151039

Job: International Administration Supervisor

Hobby: Dowsing, Snowboarding, Rowing, Beekeeping, Calligraphy, Shooting, Air sports

Introduction: My name is Catherine Tremblay, I am a precious, perfect, tasty, enthusiastic, inexpensive, vast, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.